Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio ambasadorku Republike Ukrajine u Crnoj Gori Oksanu Sljusarenko

Objavljeno: 11.02.2009. 20:50 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je ambasadorku Republike Ukrajine u Crnoj Gori Oksanu Sljusarenko.

Ministar Vučinić iskazao je zadovoljstvo saradnjom sa Ambasadom Ukrajine i nerezidentnim vojnim atašeom Volodimirom Opanasiukom i izrazio zahvalnost na podršci koju je ta zemlja pružila Crnoj Gori za članstvo u Procesu saradnje ministara jugoistočne Evrope (SEDM). Istakao je zajedničko opredijeljenje Crne Gore i Ukrajine za evropske i evroatlantske integracije i podržao jačanje saradnje i razmjenu iskustava. U tom pravcu, iskazao je spremnost za potpisivanje Mape puta ukrajinsko-crnogorske saradnje za 2009-2010. godinu, koja će definisati saradnju u brojnim oblastima, a prije svega školovanje crnogorskih oficira na tamošnjim vojnim institutima i razmjena iskustava iz procesa evroatlantskih integracija.

Ambasadorka Sljusarenko naglasila je važnost intenziviranja saradnje u oblasti odbrane jer, kako je kazala, smatra da postoji veliki prostor za njeno unaprijeđenje. U tom smislu, istakla je kao važno potpisivanje Mape puta za period od dvije godine, zatim međusobnu razmjenu iskustava i saradnju u oblasti vojne tehnike i tehnologije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?