Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио амбасадорку Републике Украјине у Црној Гори Оксану Сљусаренко

Објављено: 11.02.2009. 20:50 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је амбасадорку Републике Украјине у Црној Гори Оксану Сљусаренко.

Министар Вучинић исказао је задовољство сарадњом са Амбасадом Украјине и нерезидентним војним аташеом Володимиром Опанасиуком и изразио захвалност на подршци коју је та земља пружила Црној Гори за чланство у Процесу сарадње министара југоисточне Европе (СЕДМ). Истакао је заједничко опредијељење Црне Горе и Украјине за европске и евроатлантске интеграције и подржао јачање сарадње и размјену искустава. У том правцу, исказао је спремност за потписивање Мапе пута украјинско-црногорске сарадње за 2009-2010. годину, која ће дефинисати сарадњу у бројним областима, а прије свега школовање црногорских официра на тамошњим војним институтима и размјена искустава из процеса евроатлантских интеграција.

Амбасадорка Сљусаренко нагласила је важност интензивирања сарадње у области одбране јер, како је казала, сматра да постоји велики простор за њено унапријеђење. У том смислу, истакла је као важно потписивање Мапе пута за период од двије године, затим међусобну размјену искустава и сарадњу у области војне технике и технологије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?