Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zagreb: Pomoćnik ministra odbrane Draško Jovanović učestvuje na neformalnom Sastanku ministara odbrane Jugoistočne Evrope

Objavljeno: 07.03.2009. 00:12 Autor: Naslovna strana
Pomoćnik ministra za politiku odbrane Draško Jovanović učestvuje na neformalnom Sastanku ministara odbrane Jugoistočne Evrope, koji se održava 5. i 6. marta 2009. godine u Zagrebu.

Tokom sastanka, pomoćnik ministra Jovanović imao je bilateralne susrete sa pomoćnikom Generalnog sekretara NATO-a za politiku odbrane Jiržijem Sedevijem i državnim sekretarom Ministarstva odbrane Hrvatske Pjerom Šimunovićem. Tom prilikom bilo je riječi o rezultatima koje je Crna Gora postigla u okviru Partnerstva za mir. Ocijenjeno je da će veliki napredak Crne Gore na putu evroatlantskih integracija doprinijeti daljoj podršci NATO partnera u praktičnom i političkom smislu. Takođe, Hrvatska je ponudila i konkretne oblike saradnje, koji bi ojačali dobru saradnju dvije države u oblasti odbrane.

Crnogorski pomoćnik ministra odbrane sastao se sa mađarskim ministrom odbrane Imre Sekeresom, koji je obećao punu podršku svoje zemlje Crnoj Gori, kao kontakt zemlje za NATO. On je najavio skori dolazak vojnog atašea u Podgoricu i izrazio nadu da će se uskoro sastati sa crnogorskim ministrom odbrane.

Na marginama sastanka, Jovanović se sastao i sa ministrima odbrane Hrvatske, Albanije, Grčke i Makedonije Brankom Vukelićem, Gazmend Oketom, Evangelos Meimarakisom i Zoranom Konjanovskim, kao i sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Srbije Dušanom Spasojevićem.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?