Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Загреб: Помоћник министра одбране Драшко Јовановић учествује на неформалном Састанку министара одбране Југоисточне Европе

Објављено: 07.03.2009. 00:12 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра за политику одбране Драшко Јовановић учествује на неформалном Састанку министара одбране Југоисточне Европе, који се одржава 5. и 6. марта 2009. године у Загребу.

Током састанка, помоћник министра Јовановић имао је билатералне сусрете са помоћником Генералног секретара НАТО-а за политику одбране Јиржијем Седевијем и државним секретаром Министарства одбране Хрватске Пјером Шимуновићем. Том приликом било је ријечи о резултатима које је Црна Гора постигла у оквиру Партнерства за мир. Оцијењено је да ће велики напредак Црне Горе на путу евроатлантских интеграција допринијети даљој подршци НАТО партнера у практичном и политичком смислу. Такође, Хрватска је понудила и конкретне облике сарадње, који би ојачали добру сарадњу двије државе у области одбране.

Црногорски помоћник министра одбране састао се са мађарским министром одбране Имре Секересом, који је обећао пуну подршку своје земље Црној Гори, као контакт земље за НАТО. Он је најавио скори долазак војног аташеа у Подгорицу и изразио наду да ће се ускоро састати са црногорским министром одбране.

На маргинама састанка, Јовановић се састао и са министрима одбране Хрватске, Албаније, Грчке и Македоније Бранком Вукелићем, Газменд Окетом, Евангелос Меимаракисом и Зораном Коњановским, као и са државним секретаром Министарства одбране Србије Душаном Спасојевићем.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?