Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić posjetio Mornaricu Vojske Crne Gore u Baru

Objavljeno: 26.03.2009. 01:00 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić posjetio je Mornaricu Vojske Crne Gore u Baru, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmirala Dragana Samardžića i pomoćnika ministra za materijalne resurse pukovnika Rifeta Kosovca.

Tom prilikom ministar Vučinić razgovarao je sa komandantom Moranrice kapetanom bojnog broda Rajkom Bulatovićem, načelnicima odsjeka i komandantima jedinica u Mornarici Vojske Crne Gore. Ministar odbrane je ocijenio da je u proteklom periodu urađeno mnogo na stvaranju uslova za rad Mornarice u Baru i pohvalio izuzetan profesionalizam i posvećenost pripadnika tog vida crnogorske vojske. Na sastanku je bilo riječi o rješavanju preostalih problema u svakodnevnom radu, među kojima su najznačajniji lociranje brodova na više lokacija i angažovanje velikog broja pripadnika na obezbjeđivanju neperspektivnih lokacija. Kao prioritet u budućem radu Mornarice definisana je rekonstrukcija plovnih objekata i priprema školskog broda Jadran za predstojeće regionalno krstarenje, kao i priprema za ucešće na pomorskoj vježbi ADRION koja se održava u junu u Albaniji. Takođe, ministar Vučinić je kazao da će u narednom periodu jedan od prioriteta Ministarstva odbrane biti rješavanje stambenih potreba pripadnika Mornarice, kao važnog egzistencijalnog pitanja.

Tokom posjete ministar odbrane sa saradnicima sastao se sa predsjednikom Opštine Bar Žarkom Pavićevićem i obišao raketne fregate 33 i 34, kao i kasarnu Pero Ćetković.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?