Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић посјетио Морнарицу Војске Црне Горе у Бару

Објављено: 26.03.2009. 01:00 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић посјетио је Морнарицу Војске Црне Горе у Бару, у присуству начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирала Драгана Самарџића и помоћника министра за материјалне ресурсе пуковника Рифета Косовца.

Том приликом министар Вучинић разговарао је са командантом Моранрице капетаном бојног брода Рајком Булатовићем, начелницима одсјека и командантима јединица у Морнарици Војске Црне Горе. Министар одбране је оцијенио да је у протеклом периоду урађено много на стварању услова за рад Морнарице у Бару и похвалио изузетан професионализам и посвећеност припадника тог вида црногорске војске. На састанку је било ријечи о рјешавању преосталих проблема у свакодневном раду, међу којима су најзначајнији лоцирање бродова на више локација и ангажовање великог броја припадника на обезбјеђивању неперспективних локација. Као приоритет у будућем раду Морнарице дефинисана је реконструкција пловних објеката и припрема школског брода Јадран за предстојеће регионално крстарење, као и припрема за уцешће на поморској вјежби АДРИОН која се одржава у јуну у Албанији. Такође, министар Вучинић је казао да ће у наредном периоду један од приоритета Министарства одбране бити рјешавање стамбених потреба припадника Морнарице, као важног егзистенцијалног питања.

Током посјете министар одбране са сарадницима састао се са предсједником Општине Бар Жарком Павићевићем и обишао ракетне фрегате 33 и 34, као и касарну Перо Ћетковић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?