Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić i direktor Sektora za imovinu i infrastrukturu Ministarstva odbrane Kraljevine Danske pukovnik Klaus Utrup potpisali Protokol o donaciji

Objavljeno: 22.04.2009. 19:56 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić i direktor Sektora za imovinu i infrastrukturu Ministarstva odbrane Kraljevine Danske pukovnik Klaus Utrup potpisali su danas Protokol o donaciji.

Donacija, u iznosu od 160.000 eura, namijenjena je za renoviranje objekta za smještaj oficira, podoficira i pitomaca na vojnom aerodromu Golubovci Podgorica, a podrazumijeva adaptaciju soba za smještaj, kupatila, krovne konstrukcije, kanalizacije i nabavku namještaja i opreme.

Tom prilikom, ministar Vučinić zahvalio se na velikoj podršci koju pruža Kraljevina Danska u reformi sistema odbrane i modernizaciji Vojske. Naveo je značajnu podršku u obuci službenika Ministarstva i pripadnika Vojske, kao i u oblasti poboljšanja vojne infrastrukture. Kao posebno važnu podršku, istakao je donacije Kraljevine Danske za realizaciju programa uništavanja viškova naoružanja i municije MONDEM, otvaranje Informaciono-komunikacionog centra, a naročito renoviranje objekta namijenjenog za Regionalni centar za obuku pilota helikoptera.

Predstavnik danskog Ministarstva odbrane istakao da je veoma impresioniran postignutim napretkom u oblasti vojne infrastrukture, a posebno imajući u vidu kratak vremenski period. Najavio je buduću podršku Ministarstvu odbrane Crne Gore u daljem unapređenju infrastrukture objekata u vojsci, kao i obuci službenika ministarstva i vojske.

Ministarstvo odbrane Kraljevine Danske doniralo je ukupno 763.200 eura za brojne projekte crnogorskog Ministarstva odbrane i Vojske.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?