Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић и директор Сектора за имовину и инфраструктуру Министарства одбране Краљевине Данске пуковник Клаус Утруп потписали Протокол о донацији

Објављено: 22.04.2009. 19:56 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Црне Горе Боро Вучинић и директор Сектора за имовину и инфраструктуру Министарства одбране Краљевине Данске пуковник Клаус Утруп потписали су данас Протокол о донацији.

Донација, у износу од 160.000 еура, намијењена је за реновирање објекта за смјештај официра, подофицира и питомаца на војном аеродрому Голубовци Подгорица, а подразумијева адаптацију соба за смјештај, купатила, кровне конструкције, канализације и набавку намјештаја и опреме.

Том приликом, министар Вучинић захвалио се на великој подршци коју пружа Краљевина Данска у реформи система одбране и модернизацији Војске. Навео је значајну подршку у обуци службеника Министарства и припадника Војске, као и у области побољшања војне инфраструктуре. Као посебно важну подршку, истакао је донације Краљевине Данске за реализацију програма уништавања вишкова наоружања и муниције МОНДЕМ, отварање Информационо-комуникационог центра, а нарочито реновирање објекта намијењеног за Регионални центар за обуку пилота хеликоптера.

Представник данског Министарства одбране истакао да је веома импресиониран постигнутим напретком у области војне инфраструктуре, а посебно имајући у виду кратак временски период. Најавио је будућу подршку Министарству одбране Црне Горе у даљем унапређењу инфраструктуре објеката у војсци, као и обуци службеника министарства и војске.

Министарство одбране Краљевине Данске донирало је укупно 763.200 еура за бројне пројекте црногорског Министарства одбране и Војске.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?