Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje Ministarstva odbrane

Objavljeno: 23.04.2009. 00:49 Autor: Naslovna strana
U vezi sa danas objavljenim tvrdnjama direktora JP Vodovod i kanalizacija Herceg Novi Zorana Šabanovića u dnavnim listovima Vijesti -Vodovod u mraku i Dan U mraku zbog 135.000 eura duga, Ministarstvo odbrane reaguje u skladu sa članom 26. Zakona o medijima Crne Gore i koristi pravo na odgovor.



Naime, tvrdnje direktora hercegnovskog Vodovoda i kanalizacije o dugovanju Vojske Crne Gore prema tom privrednom subjektu, u iznosu od 150.000 eura apsolutno su neosnovane. Uvidom u stanje na današnji dan, Ministarstvo odbrane je dužno tom preduzeću 41.155.32 eura, od kojih je 26.813.05 eura već predato na plaćanje Državnom trezoru i realizaciju istog dugovanja očekujemo uskoro. Stoga, Vaše tvrdnje su netačne, a zasigurno ovakvim medijskim istupanjima nećete riješiti postojeći problem. Postupajući u skladu sa Vasim nedavnim dopisom, naši službenici su blagovremeno reagovali i u saradnji sa Vašim predstavnicima pristupili usaglašavanju stanja dugovanja Vojske prema JP Vodovod i kanalizacija Herceg Novi. Tom prilikom, nijeste bili u prilici da računima i drugim računovodstvenim dokazima potvrdite Vaše tvrdnje o dugovanju u iznosu od 150.000 eura, osim dijela koji ne sporimo i koji je u proceduri plaćanja preko nadležnih državnih organa.



Nadalje, radi objektivnog informisanja javnosti, naglašavamo da je pred nadležnim sudom već pokrenut postupak, čiji ishod će konačno riješiti pomenuti problem, stoga upućujemo na poštovanje sudske vlasti i uzdržavanje od ovakvih medijskih nastupa do okončanja postupka.



MINISTARSTVO ODBRANE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?