Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање Министарства одбране

Објављено: 23.04.2009. 00:49 Аутор: Насловна страна
У вези са данас објављеним тврдњама директора ЈП Водовод и канализација Херцег Нови Зорана Шабановића у днавним листовима Вијести -Водовод у мраку и Дан У мраку због 135.000 еура дуга, Министарство одбране реагује у складу са чланом 26. Закона о медијима Црне Горе и користи право на одговор.



Наиме, тврдње директора херцегновског Водовода и канализације о дуговању Војске Црне Горе према том привредном субјекту, у износу од 150.000 еура апсолутно су неосноване. Увидом у стање на данашњи дан, Министарство одбране је дужно том предузећу 41.155.32 еура, од којих је 26.813.05 еура већ предато на плаћање Државном трезору и реализацију истог дуговања очекујемо ускоро. Стога, Ваше тврдње су нетачне, а засигурно оваквим медијским иступањима нећете ријешити постојећи проблем. Поступајући у складу са Васим недавним дописом, наши службеници су благовремено реаговали и у сарадњи са Вашим представницима приступили усаглашавању стања дуговања Војске према ЈП Водовод и канализација Херцег Нови. Том приликом, нијесте били у прилици да рачунима и другим рачуноводственим доказима потврдите Ваше тврдње о дуговању у износу од 150.000 еура, осим дијела који не споримо и који је у процедури плаћања преко надлежних државних органа.



Надаље, ради објективног информисања јавности, наглашавамо да је пред надлежним судом већ покренут поступак, чији исход ће коначно ријешити поменути проблем, стога упућујемо на поштовање судске власти и уздржавање од оваквих медијских наступа до окончања поступка.



МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?