Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan radni sastanak na kojem je analizirana izrada Strategijskog pregleda odbrane

Objavljeno: 23.06.2009. 00:14 Autor: Naslovna strana
Radni sastanak na kojem je analizirana izrada Strategijskog pregleda odbrane održana je danas u Ministarstvu odbrane. Sastankom su predsjedavali pomoćnik ministra za politiku odbrane Draško Jovanović i direktor za planiranje snaga NATO Frenk Boland.

Na sastanku je konstatovano da se izrada tog važnog dokumenta uspješno realizuje prema predviđenom planu i da se njegov završetak očekuje krajem godine, kada će biti predstavljen javnosti.

Na početku današnjeg sastanka predstavljen je dostignuti nivo izrade Strategijskog pregleda odbrane, nakon čega su analizirani pojedinačni segmenti tog dokumenta, kao što su sposobnost, obuka i operativni koncept upotrebe Vojske Crne Gore, prijedlog Plana razvoja personala i opremanje i modernizacija Vojske.

Nakon završetka sastanka, predstavnici NATO obišli su jedinicu za međunarodne operacije Vojske, a predstavljen im je i projekat regionalnog Centra za obuku pilota helikoptera.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?