Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан радни састанак на којем је анализирана израда Стратегијског прегледа одбране

Објављено: 23.06.2009. 00:14 Аутор: Насловна страна
Радни састанак на којем је анализирана израда Стратегијског прегледа одбране одржана је данас у Министарству одбране. Састанком су предсједавали помоћник министра за политику одбране Драшко Јовановић и директор за планирање снага НАТО Френк Боланд.

На састанку је констатовано да се израда тог важног документа успјешно реализује према предвиђеном плану и да се његов завршетак очекује крајем године, када ће бити представљен јавности.

На почетку данашњег састанка представљен је достигнути ниво израде Стратегијског прегледа одбране, након чега су анализирани појединачни сегменти тог документа, као што су способност, обука и оперативни концепт употребе Војске Црне Горе, приједлог Плана развоја персонала и опремање и модернизација Војске.

Након завршетка састанка, представници НАТО обишли су јединицу за међународне операције Војске, а представљен им је и пројекат регионалног Центра за обуку пилота хеликоптера.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?