Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Održan radni sastanak predstavnika Ministarstva odbrane Crne Gore i Komande združenih snaga (JFC) iz Napulja

Objavljeno: 28.07.2009. 01:23 Autor: Naslovna strana
Radni sastanak predstavnika Ministarstva odbrane Crne Gore i Komande združenih snaga (JFC) iz Napulj i NATO štabova iz Sarajeva i Tirane održan je danas na školskom brodu Jadran.

Na sastanku su učestvovali pomoćnik ministra odbrane Draško Jovanović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić, a delegaciju NATO predvodio je brigadni general Gerhard Šulc.

Tokom sastanka razmotrene su mogućnosti podrške koju JFC iz Napulj, sa NATO štabovima u Sarajevu i Tirani, može pružiti u realizaciji planiranih aktivnosti Partnerstva za mir i daljoj izgradnji kapaciteta odbrane i reformi Vojske Crne Gore.

Na sastanku je dogovoreno da se saradnja JFC Napulj i NATO štabova iz Sarajeva i Tirane sa crnogorskim Ministarstvom odbrane u narednom periodu fokusira, prije svega, na strateškom razvoju, upravljanju ljudskim resursima, razvoju podoficirskog lanca podrške i kapaciteta za reagovanje u vanrednim situacijama, kao i na upravljanju finansijskim resursima i rješavanju viška naoružanja i municije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?