Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Одржан радни састанак представника Министарства одбране Црне Горе и Команде здружених снага (ЈФЦ) из Напуља

Објављено: 28.07.2009. 01:23 Аутор: Насловна страна
Радни састанак представника Министарства одбране Црне Горе и Команде здружених снага (ЈФЦ) из Напуљ и НАТО штабова из Сарајева и Тиране одржан је данас на школском броду Јадран.

На састанку су учествовали помоћник министра одбране Драшко Јовановић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић, а делегацију НАТО предводио је бригадни генерал Герхард Шулц.

Током састанка размотрене су могућности подршке коју ЈФЦ из Напуљ, са НАТО штабовима у Сарајеву и Тирани, може пружити у реализацији планираних активности Партнерства за мир и даљој изградњи капацитета одбране и реформи Војске Црне Горе.

На састанку је договорено да се сарадња ЈФЦ Напуљ и НАТО штабова из Сарајева и Тиране са црногорским Министарством одбране у наредном периоду фокусира, прије свега, на стратешком развоју, управљању људским ресурсима, развоју подофицирског ланца подршке и капацитета за реаговање у ванредним ситуацијама, као и на управљању финансијским ресурсима и рјешавању вишка наоружања и муниције.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?