Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: U kasarni ,,Milovan Šaranović u Danilovgradu organizovana provjera kandidata za prijem u Četu specijalnih snaga brigade Kopnene vojske

Objavljeno: 25.08.2009. 22:30 Autor: Naslovna strana
U kasarni Milovan Šaranović u Danilovgradu danas je, u sklopu izbora kandidata za prijem vojnika po ugovoru u Četu specijalnih snaga brigade Kopnene vojske, organizovana eliminaciona provjera fizičkih sposobnosti i dodatno psihološko testiranje zainteresovanih kandidata.

Četa specijalnih snaga je jedinica za koju postoji veoma veliko interesovanje mladih u Crnoj Gori, ali i jedinica koja je veoma zahtjevna prema svojim pripadnicima u smislu fizičkih i psihičkih napora, potrebnih za izvršavanje zadataka u veoma složenim uslovima.

Provjeri fizičkih sposobnosti i psihološkom testiranju pristupilo je 76 kandidata (72 mladića i 4 djevojke), spremnih da izgrađuju vojničku karijeru u toj specijalizovanoj jedinici Vojske Crne Gore.

U toku boravka kandidatima za vojnike po ugovoru u kasarni Milovan Šaranović izvršena je prezentacija o organizaciji i zadacima Vojske Crne Gore i prikazan film sa detaljima iz obuke brigade Kopnene vojske, nakon čega je izvršen prikaz naoružanja i opreme Čete specijalnih snaga, segment iz obuke u borenju i segment iz taktičke obuke.

O rezultatima izvršene provjere kandidati će biti upoznati u zakonskom roku.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?