Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar odbrane Boro Vučinić prisustvovao svečanosti povodom promocije potporučnika studenata 129. i 130. klase Vojne akademije u Beogradu

Objavljeno: 21.09.2009. 16:18 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić prisustvovao je svečanosti povodom promocije potporučnika studenata 129. i 130. klase Vojne akademije Republike Srbije, koja je održana danas ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu. Devet crnogorskih studenata završilo je ove godine Vojnu akademiju u Beogradu, a u toku je školovanje još 11 kadeta. Na vojno-obrazovnim institucijama u Beogradu školuju se i dva visoka oficira na Komandno-štabnoj školi.
Promociji novih oficira prisustvovali su najviši državni i vojni zvaničnici Republike Srbije, kao i ministar odbrane Republike Turske.
Tokom susreta ministra Vučinića sa ministrom odbrane Republike Srbije Draganom Šutanovcem razgovarano je o dosadašnjoj saradnji, kao i mogućnostima za dalje intenziviranje odnosa u oblasti odbrane i vojske. Takođe, bilo je i riječi o konačnom rješavanju međudržavnih potraživanja iz oblasti odbrane i vojske i ponovljena je obostrana spremnost za dogovor oko tih pitanja.

Tokom ceremonije ministar Vučinić sreo se sa Predsjednikom Republike Srbije Borisom Tadićem i drugim visokim državnim zvanicnicima.
Crnogorski ministar se sastao i sa turskim ministrom odbrane Mehmedom Vecdi Gonulom, sa kojim je razgovarao o daljoj, inače veoma kvalitetnoj, saradnji u oblasti odbrane i vojske sa tom prestižnom NATO članicom.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?