Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар одбране Боро Вучинић присуствовао свечаности поводом промоције потпоручника студената 129. и 130. класе Војне академије у Београду

Објављено: 21.09.2009. 16:18 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић присуствовао је свечаности поводом промоције потпоручника студената 129. и 130. класе Војне академије Републике Србије, која је одржана данас испред Дома Народне скупштине у Београду. Девет црногорских студената завршило је ове године Војну академију у Београду, а у току је школовање још 11 кадета. На војно-образовним институцијама у Београду школују се и два висока официра на Командно-штабној школи.
Промоцији нових официра присуствовали су највиши државни и војни званичници Републике Србије, као и министар одбране Републике Турске.
Током сусрета министра Вучинића са министром одбране Републике Србије Драганом Шутановцем разговарано је о досадашњој сарадњи, као и могућностима за даље интензивирање односа у области одбране и војске. Такође, било је и ријечи о коначном рјешавању међудржавних потраживања из области одбране и војске и поновљена је обострана спремност за договор око тих питања.

Током церемоније министар Вучинић срео се са Предсједником Републике Србије Борисом Тадићем и другим високим државним званицницима.
Црногорски министар се састао и са турским министром одбране Мехмедом Вецди Гонулом, са којим је разговарао о даљој, иначе веома квалитетној, сарадњи у области одбране и војске са том престижном НАТО чланицом.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?