Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Čestitka predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića povodom 7. oktobra - Dana Vojske Crne Gore

Objavljeno: 07.10.2009. 20:29 Autor: Naslovna strana
GENERALŠTAB VOJSKE CRNE GORE


Poštovani pripadnici Vojske Crne Gore,

Srdačno vam čestitajući praznik - Dan Vojske, poslije nešto više od tri godine nezavisnosti Crne Gore, sa zadovoljstvom ističem da su zajednički napori na izgradnji i reformi Vojske dali sjajne rezultate, koji su prepoznati od naših partnera i eksperata NATO.

Nihova podrška daje nam pravo da konstatujemo da smo našem strateškom opredjeljenju - članstvu u NATO i EU - sve bliži. To će za Crnu Goru biti trajna garancija očuvanja pune bezbjednosti i šansa da učestvuje u donošenju globalnih političkih odluka. Za Vojsku Crne Gore to će značiti savremeno obrazovanje i obuku, kao i pristup najmodernijim tehnologijama.

Vojska Crne Gore je već u međunarodnim mirovnim misijama. Dva oficira naše Vojske učestvuju u misiji UNMIL u Liberiji, a uskoro očekujemo i uključenje u misiju EU Atalanta i ISAF u Avganistanu.
Ove činjenice potvrđuju pozitivan stav relevantnih subjekata međunarodne zajednice prema našim strateškim opredjeljenjima i načinu njihovog ostvarenja.

Formirana je i organizovana Vojska po NATO standardima, primjerena mogućnostima države, sposobna da izvršava Ustavom predviđene zadatke i učestvuje u međunarodnim snagama.

S ponosom ističem da ste, prvenstveno vi, svojim profesionalnim odnosom, ponašanjem i kompetentnošću značajno doprinijeli porastu ugleda Vojske i tradicionalnog povjerenja građana Crne Gore u vojnički poziv.

Vrijeme ekonomske krize polako prolazi i nadamo se skorom vremenu kada će ekonomski parametri dobiti pozitivniji trend, što će značiti kvalitetnije materijalno zbrinjavanje, odnosno povećanje ličnog i opšteg standarda pripadnika Vojske.

Želim Vam puno uspjeha u daljem radu, mnogo sreće i zadovoljstva na profesionalnom i ličnom planu.

Srećan Vam 7. oktobar - Dan Vojske Crne Gore.


PREDSJEDNIK

Filip Vujanović
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?