Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Честитка предсједника Црне Горе Филипа Вујановића поводом 7. октобра - Дана Војске Црне Горе

Објављено: 07.10.2009. 20:29 Аутор: Насловна страна
ГЕНЕРАЛШТАБ ВОЈСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Поштовани припадници Војске Црне Горе,

Срдачно вам честитајући празник - Дан Војске, послије нешто више од три године независности Црне Горе, са задовољством истичем да су заједнички напори на изградњи и реформи Војске дали сјајне резултате, који су препознати од наших партнера и експерата НАТО.

Нихова подршка даје нам право да констатујемо да смо нашем стратешком опредјелјенју - чланству у НАТО и ЕУ - све ближи. То ће за Црну Гору бити трајна гаранција очувања пуне безбједности и шанса да учествује у доношењу глобалних политичких одлука. За Војску Црне Горе то ће значити савремено образовање и обуку, као и приступ најмодернијим технологијама.

Војска Црне Горе је већ у међународним мировним мисијама. Два официра наше Војске учествују у мисији УНМИЛ у Либерији, а ускоро очекујемо и укључење у мисију ЕУ Аталанта и ИСАФ у Авганистану.
Ове чињенице потврђују позитиван став релевантних субјеката међународне заједнице према нашим стратешким опредјелјенјима и начину њиховог остварења.

Формирана је и организована Војска по НАТО стандардима, примјерена могућностима државе, способна да извршава Уставом предвиђене задатке и учествује у међународним снагама.

С поносом истичем да сте, првенствено ви, својим професионалним односом, понашањем и компетентношћу значајно допринијели порасту угледа Војске и традиционалног повјерења грађана Црне Горе у војнички позив.

Вријеме економске кризе полако пролази и надамо се скором времену када ће економски параметри добити позитивнији тренд, што ће значити квалитетније материјално збрињавање, односно повећање личног и општег стандарда припадника Војске.

Желим Вам пуно успјеха у даљем раду, много среће и задовољства на професионалном и личном плану.

Срећан Вам 7. октобар - Дан Војске Црне Горе.


ПРЕДСЈЕДНИК

Филип Вујановић
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?