Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar finansija Crne Gore Igor Lukšić primio delegaciju Banke za razvoj Savjeta Evrope

Objavljeno: 04.04.2008. 00:30 Autor: Naslovna strana
Ministar finansija Crne Gore dr Igor Lukšić sa saradnicima, primio je danas delegaciju Banke za razvoj Savjeta Evrope direktora projektnog odsjeka Teodora Ivanova i regionalnog menadžera Vitomira Miles Raguza. Bio je to prvi zvanični susret sa predstavnicima te Banke, nakon prijema Crne Gore u članstvo, 19.novembra 2007 godine.

Ministar Lukšić je izrazio zadovoljstvo povodom prvog formalnog sastanka i ukazao na spremnost Vlade Crne Gore na intenzivnu saradnju, u cilju realizacije Projekta finansiranja i izgradnje stanova solidarnosti, koji uključuje aktivnosti Ministarstva finansija, Ministarstva za ekonomski razvoj i Direkcije javnih radova. On je informisao sagovornike o poziciji Ministarstva finansija i naglasio da je limit zaduženja za pomenuti Projekat već opredijeljen u Budžetu za 2008 godinu, tako da nema prepreka za definisanje daljih elemenata, do finalnog potpisivanja koje je realno očekivati do kraja tekuće godine.

Direktor projektnog odsjeka Banke, gospodin Ivanov, ukazao je na višestruki značaj prijema Crne Gore u članstvo Banke, naglašavajući da je glavni cilj posjete upoznavanje partnera sa planom daljih aktivnosti i procedurama koje treba da doprinesu efikasnoj koordinaciji i uspješnoj implementacija Projekta. On je obavijestio sagovornike o načinu funkcionisanja, statutu i specifičnom mandatu Banke i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu, pored finansiranja i izgradnje stanova solidarnosti, biti definisani I drugi mnogobrojni projekti u ostalim oblastima.

Sastanku su prisustvovali i direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković i pomoćnik ministra za ekonomski razvoj Maja Petrović-Velimirović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?