Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар финансија Црне Горе Игор Лукшић примио делегацију Банке за развој Савјета Европе

Објављено: 04.04.2008. 00:30 Аутор: Насловна страна
Министар финансија Црне Горе др Игор Лукшић са сарадницима, примио је данас делегацију Банке за развој Савјета Европе директора пројектног одсјека Теодора Иванова и регионалног менаџера Витомира Милес Рагуза. Био је то први званични сусрет са представницима те Банке, након пријема Црне Горе у чланство, 19.новембра 2007 године.

Министар Лукшић је изразио задовољство поводом првог формалног састанка и указао на спремност Владе Црне Горе на интензивну сарадњу, у циљу реализације Пројекта финансирања и изградње станова солидарности, који укључује активности Министарства финансија, Министарства за економски развој и Дирекције јавних радова. Он је информисао саговорнике о позицији Министарства финансија и нагласио да је лимит задужења за поменути Пројекат већ опредијељен у Буџету за 2008 годину, тако да нема препрека за дефинисање даљих елемената, до финалног потписивања које је реално очекивати до краја текуће године.

Директор пројектног одсјека Банке, господин Иванов, указао је на вишеструки значај пријема Црне Горе у чланство Банке, наглашавајући да је главни циљ посјете упознавање партнера са планом даљих активности и процедурама које треба да допринесу ефикасној координацији и успјешној имплементација Пројекта. Он је обавијестио саговорнике о начину функционисања, статуту и специфичном мандату Банке и изразио увјерење да ће у наредном периоду, поред финансирања и изградње станова солидарности, бити дефинисани И други многобројни пројекти у осталим областима.

Састанку су присуствовали и директор Дирекције за јавне радове Жарко Живковић и помоћник министра за економски развој Маја Петровић-Велимировић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?