Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje za javnost

Objavljeno: 19.05.2008. 21:25 Autor: Naslovna strana
Godišnja Skupština Evropske banke za obnovu i razvoj, koja je obuhvatila učešće visokih predstavnika vlada, država, vodećih finansijskih korporacija, preduzetnika iz malih, srednjih i velikih preduzeća regiona, kao i predstavnika civilnog društva, završena je danas u Kijevu. Nakon predsjedavanja ceremonijom svečanog otvaranja, na kojoj su govorili Predsjednik Ukrajine Viktor Juščenko, Premijer Julija Timošenko i Predsjednik EBRD-a Žan Lemijer, ministar finansija u Vladi Crne Gore dr Igor Lukšić, imao je završno izlaganje kojim je sumirao sadržaj usvojenih rezolucija, pored ostalih i Rezolucije o raspodjeli neto profita banke ostvarenog u prethodnim godinama, od čega je 25 miliona eura usmjereno za tehničku pomoć Zapadnom Balkanu.

Takođe, danas je Bord guvernera EBRD-a zvanično menovao Tomasa Mirova za novog Predsjednika Banke.

Ministar Lukšić sa saradnicima je imao bilateralne sastanke sa menadžmentom Razvojne banke Savjeta Evrope, Evropske investicione banke i EBRD-a, na kojima su razmatrani ugovoreni investicioni projekti i dosadašnji progres. Zajednički je konstatovano da je ostvaren veliki progres u realizaciji projekata i izraženo zadovoljstvo ostvarenim napretkom. Na bilateralnim sastancima KOJI SU ODRŽANI sa investitorima i finansijskim institucijama razmatrane su potencijalne investicione prilike u Crnoj Gori.

Ministar finansija dr Lukšić je tokom boravka u Kijevu povodom Skupstine EBRD-a imao i niz pojedinačnih sastanaka sa kolegama ministrima finansija iz drugih zemalja i visokim predstavnicima regiona i šire, u cilju razmjene mišljenja i iskustva u oblastima od zajedničkog interesa.

PR SLUŽBA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?