Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење за јавност

Објављено: 19.05.2008. 21:25 Аутор: Насловна страна
Годишња Скупштина Европске банке за обнову и развој, која је обухватила учешће високих представника влада, држава, водећих финансијских корпорација, предузетника из малих, средњих и великих предузећа региона, као и представника цивилног друштва, завршена је данас у Кијеву. Након предсједавања церемонијом свечаног отварања, на којој су говорили Предсједник Украјине Виктор Јушченко, Премијер Јулија Тимошенко и Предсједник ЕБРД-а Жан Лемијер, министар финансија у Влади Црне Горе др Игор Лукшић, имао је завршно излагање којим је сумирао садржај усвојених резолуција, поред осталих и Резолуције о расподјели нето профита банке оствареног у претходним годинама, од чега је 25 милиона еура усмјерено за техничку помоћ Западном Балкану.

Такође, данас је Борд гувернера ЕБРД-а званично меновао Томаса Мирова за новог Предсједника Банке.

Министар Лукшић са сарадницима је имао билатералне састанке са менаџментом Развојне банке Савјета Европе, Европске инвестиционе банке и ЕБРД-а, на којима су разматрани уговорени инвестициони пројекти и досадашњи прогрес. Заједнички је констатовано да је остварен велики прогрес у реализацији пројеката и изражено задовољство оствареним напретком. На билатералним састанцима КОЈИ СУ ОДРЖАНИ са инвеститорима и финансијским институцијама разматране су потенцијалне инвестиционе прилике у Црној Гори.

Министар финансија др Лукшић је током боравка у Кијеву поводом Скупстине ЕБРД-а имао и низ појединачних састанака са колегама министрима финансија из других земаља и високим представницима региона и шире, у циљу размјене мишљења и искуства у областима од заједничког интереса.

ПР СЛУЖБА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?