Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Potpredsjednik Vlade Crne Gore i minstar finansija, dr Igor Lukšić, sastao se sa delegacijom Evropske misije vladavine prava na Kosovu (EULEX)

Objavljeno: 04.02.2009. 23:29 Autor: Naslovna strana
Potpredsjednik Vlade i ministar finansija dr Igor Lukšić, sastao se sa delegacijom Evropske misije vladavine prava na Kosovu (EULEX), koju je predvodio šef Misije Iv de Karmabon.

Gospodin Karambon je upoznao potpredsjednika Vlade sa ciljevima i aktivnostima Misije EULEX-a koja, pored monitoringa, ima zadatak da pruža tehničku i stručnu podršku u izgradnji i unapređenju institucija na Kosovu. On je, takođe, naglasio značaj unapređenja regionalne i pogranične saradnje sa zemljama iz okruženja, što je jedan od prioriteta Evropske unije.

Zamjenik šefa Misije za oblast carina Fleming Larsen informisao je potpredsjednika Lukšića o rezultatima koje je EULEX ostvario na uspostavljanju i unapređenju carina na Kosovu, naročito u sjevernom dijelu, u smislu poboljšanja kontrole, smanjenja krijumčarenja i dr.

Potpredsjednik Lukšić je upoznao predstavnike EULEX-a sa progresom koji je Crna Gora postigla u oblasti legislative, poreskog i carinskog sistema, i istakao značaj nastavka reformi. Takođe je istakao da su uspostavljanje regionalne saradnje, razmjena i protok informacija, eliminisanje barijera u razmjeni roba i usluga, ključni element za unapređenje oblasti carina.

Učesnici sastanka su zaključili da, radi postizanja evropskih ciljeva, u narednom periodu treba intenzivirati saradnju i razmjenu informacija svih zemalja iz regiona.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?