Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потпредсједник Владе Црне Горе и минстар финансија, др Игор Лукшић, састао се са делегацијом Европске мисије владавине права на Косову (ЕУЛЕX)

Објављено: 04.02.2009. 23:29 Аутор: Насловна страна
Потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић, састао се са делегацијом Европске мисије владавине права на Косову (ЕУЛЕX), коју је предводио шеф Мисије Ив де Кармабон.

Господин Карамбон је упознао потпредсједника Владе са циљевима и активностима Мисије ЕУЛЕX-а која, поред мониторинга, има задатак да пружа техничку и стручну подршку у изградњи и унапређењу институција на Косову. Он је, такође, нагласио значај унапређења регионалне и пограничне сарадње са земљама из окружења, што је један од приоритета Европске уније.

Замјеник шефа Мисије за област царина Флеминг Ларсен информисао је потпредсједника Лукшића о резултатима које је ЕУЛЕX остварио на успостављању и унапређењу царина на Косову, нарочито у сјеверном дијелу, у смислу побољшања контроле, смањења кријумчарења и др.

Потпредсједник Лукшић је упознао представнике ЕУЛЕX-а са прогресом који је Црна Гора постигла у области легислативе, пореског и царинског система, и истакао значај наставка реформи. Такође је истакао да су успостављање регионалне сарадње, размјена и проток информација, елиминисање баријера у размјени роба и услуга, кључни елемент за унапређење области царина.

Учесници састанка су закључили да, ради постизања европских циљева, у наредном периоду треба интензивирати сарадњу и размјену информација свих земаља из региона.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?