Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana IV sjednica Savjeta za eliminisanje biznis barijera

Objavljeno: 04.09.2009. 21:07 Autor: Naslovna strana
Na IV sjednici Savjeta za eliminisanje biznis barijera, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta - potpredsjednik Vlade i ministar finansija dr Igor Lukšić razmatrana je i usvojena Informacija o realizovanim zaključcima sa prethodne sjednice Savjeta, utvrđene su buduće aktivnosti Savjeta Akcionim planom za eliminisanje biznis barijera za period septembar-decembar 2009. godine, uz zaključak da će do kraja godine biti pripremljen srednjoročni Akcioni plan za eliminisanje biznis barijera.

Savjet je usvojio Akcioni plan za eliminisanje biznis barijera do kraja 2009. godine, kojim su planirane aktivnosti u oblastima koje, su na osnovu prijedloga i inicijativa privrednih subjekata, prepoznate kao prioritetne. U skladu sa tim, Savjet je verifikovao i formiranje operativnih timova za realizaciju aktivnosti definisanih Akcionim planom u cilju preduzimanja konkretnih mjera za eliminisanje biznis barijera za pojedinačne oblasti.

Formirani operativni timovi će do kraja 2009. godine djelovati u okviru sljedećih oblasti: naplata kinematografske takse, prepoznavanje netarifnih barijera u trgovini i carinskim procedurama, unapređenje zakonskih rješenja u oblasti komunalnih taksa i zakonske regulative vezane za rad stranaca i dr.

Konačan plan aktivnosti za djelovanje Savjeta biće utvrđen nakon objavljivanja Izvještaja o lakoći poslovanja, koji publikuje Svjetska banka svake godine, a kojim se se, imeđu ostalog, analiziraju biznis barijere i koji državama pomaže u prepoznavanju problema i njihovom otklanjanju.

PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?