Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана ИВ сједница Савјета за елиминисање бизнис баријера

Објављено: 04.09.2009. 21:07 Аутор: Насловна страна
На ИВ сједници Савјета за елиминисање бизнис баријера, којом је предсједавао предсједник Савјета - потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић разматрана је и усвојена Информација о реализованим закључцима са претходне сједнице Савјета, утврђене су будуће активности Савјета Акционим планом за елиминисање бизнис баријера за период септембар-децембар 2009. године, уз закључак да ће до краја године бити припремљен средњорочни Акциони план за елиминисање бизнис баријера.

Савјет је усвојио Акциони план за елиминисање бизнис баријера до краја 2009. године, којим су планиране активности у областима које, су на основу приједлога и иницијатива привредних субјеката, препознате као приоритетне. У складу са тим, Савјет је верификовао и формирање оперативних тимова за реализацију активности дефинисаних Акционим планом у циљу предузимања конкретних мјера за елиминисање бизнис баријера за појединачне области.

Формирани оперативни тимови ће до краја 2009. године дјеловати у оквиру сљедећих области: наплата кинематографске таксе, препознавање нетарифних баријера у трговини и царинским процедурама, унапређење законских рјешења у области комуналних такса и законске регулативе везане за рад странаца и др.

Коначан план активности за дјеловање Савјета биће утврђен након објављивања Извјештаја о лакоћи пословања, који публикује Свјетска банка сваке године, а којим се се, имеђу осталог, анализирају бизнис баријере и који државама помаже у препознавању проблема и њиховом отклањању.

ПР СЛУЖБА
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?