Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana prezentacija kratkoročnog eksperta za upravljanje ljudskim resursima i strateško planiranje

Objavljeno: 17.11.2009. 19:07 Autor: Naslovna strana
Na osnovu tehničke pomoći koju je Vlada Crne Gore dobila od Evropske unije, kroz projekat Prvi koraci u uspostavljanju Decentralizovanog implementacionog sistema (DIS) u Crnoj Gori, u Ministarstvu finansija boravi od 09 - 17. novembra 2009. kratkoročni ekspert za oblast upravljanja ljudskim resursima i strateško planiranje, Emilia Cernaianu. To je druga po redu posjeta pomenutog eksperta.

Cilj posjete je identifikovanje najznačajnijih potreba za obukom zaposlenih u IPA tijelima tj. jedinicama za implementaciju projekata (PIU) u svim ministarstavima, Nacionalnom fondu, Sektoru za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU), jedinicama interne revizije, u pogledu njihove uloge i odgovornosti u okviru DIS sistema. U tu svrhu, dostavljen im je upitnik namijenjen svim zaposlenima u pomenutim tijelima, koji predstavlja procjenu potrebnih obuka. Upitnik sadrži pitanja o dosadašnjim obukama u oblasti programiranja i implementacije IPA projekata, potrebama za daljim obukama, kao i listu sposobnosti koje su potrebne za obavljanje posla nakon prenosa odgovornosti za upravljanje programima i projektima sa Evropske komisije na zemlju korisnicu EU pomoći, odnosno Crnu Goru.

Odgovori iz upitnika biće komentarisani tokom sastanaka sa predstavnicima svih IPA tijela. Na osnovu odgovora iz upitnika, pomenuti ekspert će sačiniti izvještaj o potrebama za obukom koje će biti pružene zaposlenima, u okviru predstojećih projekata tehničke pomoći u Crnoj Gori. Metodologija korišćena prilikom ocjene, kao i rezultati i preporuke o stvarnim potrebama za obukom su predstavljeni na prezentaciji koja je održana danas u Ministarstvu finansija.

PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?