Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана презентација краткорочног експерта за управљање људским ресурсима и стратешко планирање

Објављено: 17.11.2009. 19:07 Аутор: Насловна страна
На основу техничке помоћи коју је Влада Црне Горе добила од Европске уније, кроз пројекат Први кораци у успостављању Децентрализованог имплементационог система (ДИС) у Црној Гори, у Министарству финансија борави од 09 - 17. новембра 2009. краткорочни експерт за област управљања људским ресурсима и стратешко планирање, Емилиа Цернаиану. То је друга по реду посјета поменутог експерта.

Циљ посјете је идентификовање најзначајнијих потреба за обуком запослених у ИПА тијелима тј. јединицама за имплементацију пројеката (ПИУ) у свим министарставима, Националном фонду, Сектору за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ), јединицама интерне ревизије, у погледу њихове улоге и одговорности у оквиру ДИС система. У ту сврху, достављен им је упитник намијењен свим запосленима у поменутим тијелима, који представља процјену потребних обука. Упитник садржи питања о досадашњим обукама у области програмирања и имплементације ИПА пројеката, потребама за даљим обукама, као и листу способности које су потребне за обављање посла након преноса одговорности за управљање програмима и пројектима са Европске комисије на земљу корисницу ЕУ помоћи, односно Црну Гору.

Одговори из упитника биће коментарисани током састанака са представницима свих ИПА тијела. На основу одговора из упитника, поменути експерт ће сачинити извјештај о потребама за обуком које ће бити пружене запосленима, у оквиру предстојећих пројеката техничке помоћи у Црној Гори. Методологија коришћена приликом оцјене, као и резултати и препоруке о стварним потребама за обуком су представљени на презентацији која је одржана данас у Министарству финансија.

ПР СЛУЖБА
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?