Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održani sastanci predstavnika spoljne revizorske kuće KPMG sa svim akterima Decentralizovanog Implementacionog Sistema (DIS)

Objavljeno: 18.11.2009. 17:40 Autor: Naslovna strana
Predstavnici spoljne revizorske kuće - KPMG održali su danas pojedinačne sastanke sa svim DIS akterima, tj. visokim programskim službenicima (SPO) svih ministarstava, Nacionalnog fonda, Sektora za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU), jedinice interne revizije i ostalim predstavnicima IPA tijela.

Naime, nakon ocjene Evropske komisije da se Crna Gora nalazi u fazi 0, koja predstavlja Uspostavljanje okvira za sistem upravljanja i kontrole, prema Mapi puta za decentralizovano upravljanje IPA sredstvima (sačinjenom od strane Evropske komisije), nametnuta je potreba da se formalno sprovede faza 1 iz pomenute mape, tj. faza Procjene stanja. Shodno tome, Delegacija Evropske komisije je nakon sprovedene tenderske procedure, angažovala spoljnu revizorsku kuću, KPMG koja će obaviti aktivnosti predviđene u fazi 1.

Imajući u vidu da je počela faza procjene stanja (Gap assessment), cilj sastanka je bio upoznavanje revizora sa predstavnicima IPA tijela, kao i prikupljanje relevantne dokumentacije na osnovu koje će se procijeniti do kojeg nivoa su ispunjeni uslovi za uspostavljanje decentralizovanog sistema upravljanja EU sredstvima.

Na osnovu rezultata faze procjene stanja, revizori će pristupiti izradi Izvještaja o procjeni stanja, koji ujedno treba da bude i osnova za sljedeću fazu, faza 2 Priprema za decentralizovano upravljanje.

PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?