Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржани састанци представника спољне ревизорске куће КПМГ са свим актерима Децентрализованог Имплементационог Система (ДИС)

Објављено: 18.11.2009. 17:40 Аутор: Насловна страна
Представници спољне ревизорске куће - КПМГ одржали су данас појединачне састанке са свим ДИС актерима, тј. високим програмским службеницима (СПО) свих министарстава, Националног фонда, Сектора за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ), јединице интерне ревизије и осталим представницима ИПА тијела.

Наиме, након оцјене Европске комисије да се Црна Гора налази у фази 0, која представља Успостављање оквира за систем управљања и контроле, према Мапи пута за децентрализовано управљање ИПА средствима (сачињеном од стране Европске комисије), наметнута је потреба да се формално спроведе фаза 1 из поменуте мапе, тј. фаза Процјене стања. Сходно томе, Делегација Европске комисије је након спроведене тендерске процедуре, ангажовала спољну ревизорску кућу, КПМГ која ће обавити активности предвиђене у фази 1.

Имајући у виду да је почела фаза процјене стања (Гап ассессмент), циљ састанка је био упознавање ревизора са представницима ИПА тијела, као и прикупљање релевантне документације на основу које ће се процијенити до којег нивоа су испуњени услови за успостављање децентрализованог система управљања ЕУ средствима.

На основу резултата фазе процјене стања, ревизори ће приступити изради Извјештаја о процјени стања, који уједно треба да буде и основа за сљедећу фазу, фаза 2 Припрема за децентрализовано управљање.

ПР СЛУЖБА
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?