Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Dogovoren nesmetan transfer putnika iz Crne Gore do i od aerodroma Ćilipi

Objavljeno: 25.06.2008. 18:45 Autor: Naslovna strana
U cilju prevazilaženja problema, koji crnogorskim prevoznicima već duže vremena otežava transfer putnika do i od aerodroma Ćilipi, na sastanku koji su predstavnici Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Crne Gore i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Hrvatske održali 26. i 27. maja u Budvi, postignuta je saglasnost da je potrebno što prije iznaći odgovarajuće rješenje.

U duhu dobrosusjedskih odnosa i u interesu crnogorskih i hrvatskih prevoznika koji pružaju usluge transfera turistima, Hrvatsko ministarstvo mora, prometa i infrastrukture obavijestilo je crnogorsko Ministarstvo saobraćaja o dogovoru koji su postigli sa svojim prevoznicima i turističkim agencijama.

Dogovoreno je da crnogorski i hrvatski prevoznici nesmetano obavljaju transfer putnika iz Crne Gore do aerodroma Ćilipi i obratno, kao i iz Hrvatske do aerodroma u Tivtu, u skladu sa njihovim poslovnim aranžmanima.

Prema tom rješenju, crnogorski prevoznici će uz ovjerene knjige putnih listova, ubuduće prevoziti putnike do aerodroma Ćilipi i istim vozilom u povratku prevoziti novu grupu putnika do njihovih odredišta u Crnoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?