Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: U Kotoru održan okrugli sto o Nacrtu zakonika o krivičnom postupku

Objavljeno: 06.05.2008. 01:59 Autor: Naslovna strana
Nacrt zakonika o krivičnom postupku je dobar tekst i kvalitetna osnova za izradu Predloga zakonika o krivičnom postupku, ocijenjeno je na okruglom stolu održanom danas u hotelu "Vardar" u Kotoru, u organizaciji Ministarstva pravde Crne Gore, a uz podršku Programa za razvoj UN-a (UNDP) i Evropske organizacije za bezbjednost i saradnju (OSCE).

Nakon nedavnog okruglog stola u Podgorici, organizovanom za centralni dio Crne Gore, današnja diskusija okupila je zainteresovane subjekte sa područja Kotora, Herceg Novog, Tivta, Budve, Bara i Ulcinja.

Raspravu su otvorili Miraš Radović, ministar pravde u Vladi Crne Gore, ambasadorka Paraskeva Badesku, šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Jelena Đonović, predstavnik UNDP-a.

Nove ključne odredbe Nacrta zakonika o krivičnom postupku predstavio je prof.dr Drago Radulović, predsjedavajući radne grupe za izradu ovog zakonika; o rezultatima analize za procjenu uticaja Nacrta zakonika govorio je dr Milan Škulić, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i ekspert OEBS-a, dok su finansijske implikacije uvođenja novog zakonika bile predmet izlaganja Milana Pebiračevića, eksperta Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

Dajući svoj doprinos poboljšanju Nacrta zakonika o krivičnom postupku, učesnici okruglog stola nosioci pravosudnih funkcija i predstavnici međunarodnih organizacija, gotovo jednoglasno su podržali koncept tužilačke istrage, koja predstavlja glavnu novinu predviđenu ovim nacrtom.

Javna rasprava o Nacrtu zakonika o krivičnom postupku nastavlja se u Bijelom Polju, u srijedu, 07. maja, u hotelu "Bijela rada", sa početkom u 11 časova. Na okruglom stolu u Bijelom Polju osvrt na ovaj zakonski tekst imaće priliku da daju predstavnici pravosuđa, državni službenici u sudu i tužilaštvu, advokati, predstavnici međunarodnih razvojnih organizacija, nevladinih organizacija i svi zainteresovani sa područja: Bijelog Polja, Berana, Andrijevice, Žabljaka, Šavnika, Mojkovca, Kolašina, Plava i Rožaja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?