Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: У Котору одржан округли сто о Нацрту законика о кривичном поступку

Објављено: 06.05.2008. 01:59 Аутор: Насловна страна
Нацрт законика о кривичном поступку је добар текст и квалитетна основа за израду Предлога законика о кривичном поступку, оцијењено је на округлом столу одржаном данас у хотелу "Вардар" у Котору, у организацији Министарства правде Црне Горе, а уз подршку Програма за развој УН-а (УНДП) и Европске организације за безбједност и сарадњу (ОСЦЕ).

Након недавног округлог стола у Подгорици, организованом за централни дио Црне Горе, данашња дискусија окупила је заинтересоване субјекте са подручја Котора, Херцег Новог, Тивта, Будве, Бара и Улциња.

Расправу су отворили Мираш Радовић, министар правде у Влади Црне Горе, амбасадорка Параскева Бадеску, шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори и Јелена Ђоновић, представник УНДП-а.

Нове кључне одредбе Нацрта законика о кривичном поступку представио је проф.др Драго Радуловић, предсједавајући радне групе за израду овог законика; о резултатима анализе за процјену утицаја Нацрта законика говорио је др Милан Шкулић, професор Правног факултета у Београду и експерт ОЕБС-а, док су финансијске импликације увођења новог законика биле предмет излагања Милана Пебирачевића, експерта Мисије ОЕБС-а у Црној Гори.

Дајући свој допринос побољшању Нацрта законика о кривичном поступку, учесници округлог стола носиоци правосудних функција и представници међународних организација, готово једногласно су подржали концепт тужилачке истраге, која представља главну новину предвиђену овим нацртом.

Јавна расправа о Нацрту законика о кривичном поступку наставља се у Бијелом Пољу, у сриједу, 07. маја, у хотелу "Бијела рада", са почетком у 11 часова. На округлом столу у Бијелом Пољу осврт на овај законски текст имаће прилику да дају представници правосуђа, државни службеници у суду и тужилаштву, адвокати, представници међународних развојних организација, невладиних организација и сви заинтересовани са подручја: Бијелог Поља, Берана, Андријевице, Жабљака, Шавника, Мојковца, Колашина, Плава и Рожаја.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?