Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar pravde Miraš Radović i ambasador SAD u Crnoj Gori Roderik Mur razgovarali o novom Zakoniku o krivičnom postupku

Objavljeno: 19.02.2009. 23:55 Autor: Naslovna strana

Predlog zakonika o krivičnom postupku je dobar zakonski tekst i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država pružiće svu neophodnu ekspertsku i tehničku pomoć Vladi Crne Gore i njenim pravosudnim organima u njegovoj implementaciji, izjavio je ambasador SAD u Crnoj Gori Roderik Mur na sastanku sa ministrom Mirašom Radovićem, održanom danas u Ministarstvu pravde.

Zahvaljujući Muru na dosadašnjoj podršci u izradi teksta Predloga zakonika o krivičnom postupku, koja je trajala dvije godine, uz angažovanje brojnih stranih i domaćih eksperata, među njima i stručnjaka iz SAD, ministar Radović je istakao da je, nakon sagledavanja svih ekspertiza, sugestija i predloga, vrijeme za finalizaciju teksta, koji bi krajem ovog mjeseca trebao da uđe u Vladinu proceduru, kako bi u martu bio predložen Skupštini na usvajanje. Izradili smo i Predlog plana implementacije ZKP-a, koji će biti dostavljen Vladi nakon usvajanja Zakonika, najavio je Radović.

Radović je obavijestio sagovornika da će državni organi Crne Gore sa dužnom pažnjom razmotriti inicijativu za formiranje zajedničkog crnogorsko-američkog istražnog tima, što je predviđeno Nacrtom memoranduma o razumijevanju, koji je ambasada SAD dostavila Vrhovnom državnom tužiocu Crne Gore, i da će o tome zauzeti adekvatan stav, u skladu sa opredjeljenjem da je neophodno angažovati sva raspoloživa sredstva za suzbijanje svih oblika kriminala, a naročito onih najtežih.

Uoči upućivanja teksta Predloga zakonika o krivičnom postupku u Vladinu proceduru, sjutra će u Kabinetu ministra pravde biti održan još jedan ekspertski sastanak, kojemu će prisustvovati pravni savjetnik u Ambasadi SAD Džonatan Houb.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?