Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар правде Мираш Радовић и амбасадор САД у Црној Гори Родерик Мур разговарали о новом Законику о кривичном поступку

Објављено: 19.02.2009. 23:55 Аутор: Насловна страна

Предлог законика о кривичном поступку је добар законски текст и Амбасада Сједињених Америчких Држава пружиће сву неопходну експертску и техничку помоћ Влади Црне Горе и њеним правосудним органима у његовој имплементацији, изјавио је амбасадор САД у Црној Гори Родерик Мур на састанку са министром Мирашом Радовићем, одржаном данас у Министарству правде.

Захваљујући Муру на досадашњој подршци у изради текста Предлога законика о кривичном поступку, која је трајала двије године, уз ангажовање бројних страних и домаћих експерата, међу њима и стручњака из САД, министар Радовић је истакао да је, након сагледавања свих експертиза, сугестија и предлога, вријеме за финализацију текста, који би крајем овог мјесеца требао да уђе у Владину процедуру, како би у марту био предложен Скупштини на усвајање. Израдили смо и Предлог плана имплементације ЗКП-а, који ће бити достављен Влади након усвајања Законика, најавио је Радовић.

Радовић је обавијестио саговорника да ће државни органи Црне Горе са дужном пажњом размотрити иницијативу за формирање заједничког црногорско-америчког истражног тима, што је предвиђено Нацртом меморандума о разумијевању, који је амбасада САД доставила Врховном државном тужиоцу Црне Горе, и да ће о томе заузети адекватан став, у складу са опредјелјенјем да је неопходно ангажовати сва расположива средства за сузбијање свих облика криминала, а нарочито оних најтежих.

Уочи упућивања текста Предлога законика о кривичном поступку у Владину процедуру, сјутра ће у Кабинету министра правде бити одржан још један експертски састанак, којему ће присуствовати правни савјетник у Амбасади САД Џонатан Хоуб.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?