Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan ekspertski sastanak o novom Zakoniku o krivičnom postupku

Objavljeno: 20.02.2009. 23:00 Autor: Naslovna strana
Ministar pravde Miraš Radović i pravni savjetnik u Ambasadi SAD u Podgorici Jonathan Haub održali su danas u Ministarstvu pravde ekspertski sastanak o novom Zakoniku o krivičnom postupku.

Zajednički je ocijenjeno da tekst Predloga zakonika sadrži dovoljno reformskih garancija kojima se potvrđuje crnogorsko opredjeljenje o ubrzanom putu u evroatlanske integracije.

Gospodin Haub je iskazao spremnost da pomogne u implementaciji novih rješenja koja predviđa Predlog zakonika i istakao da su nedavno izneseni komentari Evropske komisije stručno fundirani i da se slaže sa najvećim dijelom pomenutih primjedbi. On je takođe ukazao da su predložene izmjene teksta od strane Evropske komisije predmet interesovanja i Ambasade SAD.

Posebna pažnja je posvećena planiranom potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između crnogorskih državnih organa: Vrhovnog državnog tužilaštva, Uprave policije, Uprave carina, Poreske uprave i Agencije za sprječavanje pranja novca, u cilju formiranja Zajedničkog istražnog tima za organizovani kriminal i korupciju. Gospodin Haub je istakao spremnost Ambasade SAD da pruži ekspertsku i tehničku podršku radu Zajedničkog istražnog tima crnogorskih državnih organa.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?