Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан експертски састанак о новом Законику о кривичном поступку

Објављено: 20.02.2009. 23:00 Аутор: Насловна страна
Министар правде Мираш Радовић и правни савјетник у Амбасади САД у Подгорици Јонатхан Хауб одржали су данас у Министарству правде експертски састанак о новом Законику о кривичном поступку.

Заједнички је оцијењено да текст Предлога законика садржи довољно реформских гаранција којима се потврђује црногорско опредјељење о убрзаном путу у евроатланске интеграције.

Господин Хауб је исказао спремност да помогне у имплементацији нових рјешења која предвиђа Предлог законика и истакао да су недавно изнесени коментари Европске комисије стручно фундирани и да се слаже са највећим дијелом поменутих примједби. Он је такође указао да су предложене измјене текста од стране Европске комисије предмет интересовања и Амбасаде САД.

Посебна пажња је посвећена планираном потписивању Меморандума о разумијевању између црногорских државних органа: Врховног државног тужилаштва, Управе полиције, Управе царина, Пореске управе и Агенције за спрјечавање прања новца, у циљу формирања Заједничког истражног тима за организовани криминал и корупцију. Господин Хауб је истакао спремност Амбасаде САД да пружи експертску и техничку подршку раду Заједничког истражног тима црногорских државних органа.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?