Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani primio šefa delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori Leopolda Maurera

Objavljeno: 07.05.2008. 20:41 Autor: Naslovna strana
Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani primio je danas u Podgorici šefa delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori Leopolda Maurera.

Ministar Nimani je upoznao gospodina Maurera sa najznačajnijim aktivnostima i projektima koje je Ministarstvo za zaštitu ljudskih i manjinskih prava realizovalo u proteklom periodu, kao i sa onima koji su u toku. U tom kontekstu, istaknut je veliki značaj koji Evropska komisija ima na putu Crne Gore ka evroatlanskim integrativnim procesima.

Ambasador Maurer je iskazao posebno interesovanje za proces usaglašavanja Zakona o manjinskim pravima i slobodama sa odredbama Ustava Crne Gore, te za aktivnosti na poboljšanju položaja Roma.

Ministar Nimani je obavjestio gospodina Maurera o intencijama Ministarstva za vraćanje osporenih odredaba Zakona o manjinskim pravima i slobodama, koje se odnose na autentično predstavljanje manjina u Parlamentu Crne Gore i parlamentima loklanih samouprava, na osnovama Ustava. On je, takođe, informisao gosta o realizaciji Strategije za poboljšanje položaja Roma u Crnoj Gori, odnosno o aktivnostima na sveukupnom poboljšanju položaja Roma i njihovoj integraciji u savremene tokove crnogorskog društva.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?