Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за заштиту људских и мањинских права Фуад Нимани примио шефа делегације Европске комисије у Црној Гори Леополда Маурера

Објављено: 07.05.2008. 20:41 Аутор: Насловна страна
Министар за заштиту људских и мањинских права Фуад Нимани примио је данас у Подгорици шефа делегације Европске комисије у Црној Гори Леополда Маурера.

Министар Нимани је упознао господина Маурера са најзначајнијим активностима и пројектима које је Министарство за заштиту људских и мањинских права реализовало у протеклом периоду, као и са онима који су у току. У том контексту, истакнут је велики значај који Европска комисија има на путу Црне Горе ка евроатланским интегративним процесима.

Амбасадор Маурер је исказао посебно интересовање за процес усаглашавања Закона о мањинским правима и слободама са одредбама Устава Црне Горе, те за активности на побољшању положаја Рома.

Министар Нимани је обавјестио господина Маурера о интенцијама Министарства за враћање оспорених одредаба Закона о мањинским правима и слободама, које се односе на аутентично представљање мањина у Парламенту Црне Горе и парламентима локланих самоуправа, на основама Устава. Он је, такође, информисао госта о реализацији Стратегије за побољшање положаја Рома у Црној Гори, односно о активностима на свеукупном побољшању положаја Рома и њиховој интеграцији у савремене токове црногорског друштва.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?