Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Dinoša - Mur

Objavljeno: 24.07.2009. 18:52 Autor: Naslovna strana
Ministar za ljudska i manjinska prava Ferhat Dinoša i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici Roderik Mur danas su razgovarali o aktivnostima i djelokrugu rada Ministarstva za ljudska i manjinska prava, kao i sve boljoj saradnji između SAD-a i Crne Gore na putu ka evroatlanskim integracijama.

Kao prioritetan programski zadatak u svom angažmanu ministar Dinoša je istakao definisanje mehanizma političkog predstavljanja manjina u Skupštini Crne Gore. Kao optimalno rješenje ministar Dinoša je istakao vraćanje rješenja iz Zakona o manjinskim pravima i slobodama, koje predviđa rezervisane mandate manjinama. Sprovođenje ustavnih garancija o srazmjernoj zastupljenosti manjina u organima državne vlasti i loklane samouprave je jedan od osnovnih zadataka u budućem radu Ministarstva.

Ministar Dinoša je upoznao ambasadora Mura i sa najznačajnijim aktivnostima i projektima koje je ovo Ministarstvo realizovalo u proteklom periodu, kao i sa onima koji su u toku. U razgovoru je, takođe, istaknuta veoma dobra saradnja Ambasade SAD-a i ovog ministarstva, kao i potreba da se ona nastavi i unaprijedi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?