Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Диноша - Мур

Објављено: 24.07.2009. 18:52 Аутор: Насловна страна
Министар за људска и мањинска права Ферхат Диноша и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Подгорици Родерик Мур данас су разговарали о активностима и дјелокругу рада Министарства за људска и мањинска права, као и све бољој сарадњи између САД-а и Црне Горе на путу ка евроатланским интеграцијама.

Као приоритетан програмски задатак у свом ангажману министар Диноша је истакао дефинисање механизма политичког представљања мањина у Скупштини Црне Горе. Као оптимално рјешење министар Диноша је истакао враћање рјешења из Закона о мањинским правима и слободама, које предвиђа резервисане мандате мањинама. Спровођење уставних гаранција о сразмјерној заступљености мањина у органима државне власти и локлане самоуправе је један од основних задатака у будућем раду Министарства.

Министар Диноша је упознао амбасадора Мура и са најзначајнијим активностима и пројектима које је ово Министарство реализовало у протеклом периоду, као и са онима који су у току. У разговору је, такође, истакнута веома добра сарадња Амбасаде САД-а и овог министарства, као и потреба да се она настави и унаприједи.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?