Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izjava ministra za ljudska i manjinska prava Ferhata Dinoshe

Objavljeno: 09.11.2009. 23:54 Autor: Naslovna strana
Povodom moje izjave TV Vijestima o pravima seksualnih manjina u Crnoj Gori, kao i neutemeljenih kritika koje su uslijedile tim povodom, želim da pojasnim moj stav:
Izjavio sam da u konzervativnom i patrijahalnom društvu, kakvo je i naše postojanje LGBT grupa nije dobra vijest i da ni ja lično zbog toga nijesam mnogo srećan. Naglasio sam međutim da treba biti realističan i da ih, kada takve osobe već postoje, ne treba gušiti nego im stvoriti prostor na način da korišćenje njihovih prava ne stvara nikakav društveni konflikt. Naglasio sam da je i Ministarstvo, odnosno Vlada podržala Konferenciju o pravima seksualnih manjina na Balkanu, kojoj je bila domaćin od 23. do 26. oktobra u Podgorici, te da sam ubijeđen da će Vlada nastaviti da štiti njihova prava, saglasno iskustvima u demokratskim zemljama svijeta i saglasno potpisanim konvencijama Ujedinjenih nacija, u kojima je strogo zabranjen svaki vid diskriminacije.
Ovo Ministarstvo ostaje posvećeno primjeni ukupnog korpusa ljudskih i manjinskih prava, koja uključuju naravno i prava seksualnih manjina.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?