Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Изјава министра за људска и мањинска права Ферхата Диносхе

Објављено: 09.11.2009. 23:54 Аутор: Насловна страна
Поводом моје изјаве ТВ Вијестима о правима сексуалних мањина у Црној Гори, као и неутемељених критика које су услиједиле тим поводом, желим да појасним мој став:
Изјавио сам да у конзервативном и патријахалном друштву, какво је и наше постојање ЛГБТ група није добра вијест и да ни ја лично због тога нијесам много срећан. Нагласио сам међутим да треба бити реалистичан и да их, када такве особе већ постоје, не треба гушити него им створити простор на начин да коришћење њихових права не ствара никакав друштвени конфликт. Нагласио сам да је и Министарство, односно Влада подржала Конференцију о правима сексуалних мањина на Балкану, којој је била домаћин од 23. до 26. октобра у Подгорици, те да сам убијеђен да ће Влада наставити да штити њихова права, сагласно искуствима у демократским земљама свијета и сагласно потписаним конвенцијама Уједињених нација, у којима је строго забрањен сваки вид дискриминације.
Ово Министарство остаје посвећено примјени укупног корпуса људских и мањинских права, која укључују наравно и права сексуалних мањина.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?