Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanović razgovarao sa predstavnicima Saveza sindikata Crne Gore

Objavljeno: 30.07.2009. 00:31 Autor: Naslovna strana
Ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanović razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Saveza sindikata Crne Gore Veselinom Vujanovićem, šefom kabineta Jelom Ernec i predsjednikom sindikata Elektroprivrede Slobodanom Krivokapićem. Konstatovano je da se aktivno pristupilo na izradi novog Opšteg kolektivnog ugovora i akta o formiranju Fonda rada, kao i o neophodnosti hitnog pristupanja formiranja Agencije za mirno rješavanje radnih sporova.

Ministar Numanović upoznao je goste sa planom realizacije aktivnosti koji su preduzeti u tom pravcu, a nastavak i inteziviranje ovih aktivnosti će se odvijati i tokom avgusta i septembra. Na sastanku je bilo riječi i o potrebi da se dva nacionalna sindikata dogovore u cilju postizanja saglasnosti o potrebnom procentu za utvrđivanje reprezentativnosti na nacionalnom nivou.

Uz određeni stepen saglasnosti o ovim temama bilo je i oprečnih mišljenja koja se odnose na način utvrđivanja minimalne zarade, što će biti predmet međusobne komunikacije u narednom periodu u cilju prevazilaženja tih razlika.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?