Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар рада и социјалног старања др Суад Нумановић разговарао са представницима Савеза синдиката Црне Горе

Објављено: 30.07.2009. 00:31 Аутор: Насловна страна
Министар рада и социјалног старања др Суад Нумановић разговарао је данас са генералним секретаром Савеза синдиката Црне Горе Веселином Вујановићем, шефом кабинета Јелом Ернец и предсједником синдиката Електропривреде Слободаном Кривокапићем. Констатовано је да се активно приступило на изради новог Општег колективног уговора и акта о формирању Фонда рада, као и о неопходности хитног приступања формирања Агенције за мирно рјешавање радних спорова.

Министар Нумановић упознао је госте са планом реализације активности који су предузети у том правцу, а наставак и интезивирање ових активности ће се одвијати и током августа и септембра. На састанку је било ријечи и о потреби да се два национална синдиката договоре у циљу постизања сагласности о потребном проценту за утврђивање репрезентативности на националном нивоу.

Уз одређени степен сагласности о овим темама било је и опречних мишљења која се односе на начин утврђивања минималне зараде, што ће бити предмет међусобне комуникације у наредном периоду у циљу превазилажења тих разлика.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?