Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović primio predstavnicu Međunarodne organizacije rada i glavnog tehničkog savjetnika za projekat "Unapredjenje efikasnosti Inspekcije rada" Carmen Bueno

Objavljeno: 22.09.2009. 01:22 Autor: Naslovna strana
Ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanović primio je danas predstavnicu Međunarodne organizacije rada i glavnog tehničkog savjetnika za projekat "Unapredjenje efikasnosti Inspekcije rada" Carmen Bueno, koja boravi u radnoj posjeti Ministarstvu rada i socijalnog staranja radi sprovođenja obuke za inspektore rada i inspektore zaštite na radu.
Obuke će biti realizovane od 22. septembra - 03. oktobra 2009. godine, po projektu Međunarodne organizacije rada, kojeg finansira vlada Norveške. Njome će biti obuhvaćeni inspektori Ministarstva i predstavnici socijalnih partnera, koji će nakon uspješno provedene obuke dobiti sertifikate Međunarodne organizacije rada i Instituta zaštite na radu Velike Britanije.

Ministar Numanović je podržao te aktivnosti, kao i jačanje administrativnih kapaciteta Inspekcije rada, naglašavajući da je kadrovski i tehnički neophodno jačati inspekciju ako se žele postići evropski standardi u oblasti rada i zaštite na radu.

Ministar je obavijestio gošću da očekuje da će inspektori aktivno učestvovati u ovim obukama, pri čemu će Ministarstvo podržati provođenje svih aktivnosti koje su inicirane od Međunarodne organizacije rada, a imaju za cilj podizanje kvaliteta rada inspektora rada.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?