Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар рада и социјалног старања Суад Нумановић примио представницу Међународне организације рада и главног техничког савјетника за пројекат "Унапредјење ефикасности Инспекције рада" Цармен Буено

Објављено: 22.09.2009. 01:22 Аутор: Насловна страна
Министар рада и социјалног старања др Суад Нумановић примио је данас представницу Међународне организације рада и главног техничког савјетника за пројекат "Унапредјење ефикасности Инспекције рада" Цармен Буено, која борави у радној посјети Министарству рада и социјалног старања ради спровођења обуке за инспекторе рада и инспекторе заштите на раду.
Обуке ће бити реализоване од 22. септембра - 03. октобра 2009. године, по пројекту Међународне организације рада, којег финансира влада Норвешке. Њоме ће бити обухваћени инспектори Министарства и представници социјалних партнера, који ће након успјешно проведене обуке добити сертификате Међународне организације рада и Института заштите на раду Велике Британије.

Министар Нумановић је подржао те активности, као и јачање административних капацитета Инспекције рада, наглашавајући да је кадровски и технички неопходно јачати инспекцију ако се желе постићи европски стандарди у области рада и заштите на раду.

Министар је обавијестио гошћу да очекује да ће инспектори активно учествовати у овим обукама, при чему ће Министарство подржати провођење свих активности које су инициране од Међународне организације рада, а имају за циљ подизање квалитета рада инспектора рада.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?