Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanovic posjetio vrtić Irena Radović u Danilovgradu

Objavljeno: 11.11.2009. 02:15 Autor: Naslovna strana
Ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanovic i predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović u utorak 10. oktobra 2009. godine posjetili su vrtić Irena Radović u Danilovgradu. Posjeta je dio aktivnosti u okviru početka akcije Ministarstva rada i socijalnog staranja povodom obilježavanja 20 godina od usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta.

Ministar Numanović je rekao da su djeca najveće bogatstvo svake države, i da pored primarne uloge porodice, društvo mora da posebno brine o njima i nosi odgovornost da ih zaštiti. Vrtići su mjesta bitna za razvoj i socijalizaciju svakog djeteta, koja u njima kroz igru i razne programe svakodnevno uče. On je naglasio da Ministarstvo rada i socijalnog staranja kroz razne programe nastoji da unaprijedi uslove za razvoj djece.

Ovom prilikom ministar Numanović je vrtiću uručio donaciju Ministarstva rada i socijalnog staranja: kompjuter i slikovnice za djecu.

Nakon posjete vrtiću održan je sastanak u Opštini Danilovgrad. Na sastanku je bilo riječi o izgradnji manjih stambenih objekata za smještaj djece sa smetnjama u razvoju u opštini Danilovgrad.
Ministar Numanović je rekao da svaka opština treba da misli na ovu djecu koja si dio našeg društva i kojima smo dužni da obezbjedimo odgovarajući standard i uslove života. U ovim stambenim objektima će se nalaziti djeca iz opštine Danilovgrad i njima će na ovaj način biti olakšana socijalizacija, naročito jer će im u njima biti pružena stručna i svaka druga pomoć. Ovakav vid saradnje sa lokalnom samoupravom u Danilovgradu će predstavljati model i za druge opštine da iniciraju ovakve projekte- zaključio je Numanović.

Opština Danilovgrad je predložila lokaciju za izgradnju ovih stambenih objekata, ali će se u narednom periodu izdefinisati svi ostali uslovi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?