Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар рада и социјалног старања др Суад Нумановиц посјетио вртић Ирена Радовић у Даниловграду

Објављено: 11.11.2009. 02:15 Аутор: Насловна страна
Министар рада и социјалног старања др Суад Нумановиц и предсједник општине Даниловград Бранислав Ђурановић у уторак 10. октобра 2009. године посјетили су вртић Ирена Радовић у Даниловграду. Посјета је дио активности у оквиру почетка акције Министарства рада и социјалног старања поводом обиљежавања 20 година од усвајања УН Конвенције о правима дјетета.

Министар Нумановић је рекао да су дјеца највеће богатство сваке државе, и да поред примарне улоге породице, друштво мора да посебно брине о њима и носи одговорност да их заштити. Вртићи су мјеста битна за развој и социјализацију сваког дјетета, која у њима кроз игру и разне програме свакодневно уче. Он је нагласио да Министарство рада и социјалног старања кроз разне програме настоји да унаприједи услове за развој дјеце.

Овом приликом министар Нумановић је вртићу уручио донацију Министарства рада и социјалног старања: компјутер и сликовнице за дјецу.

Након посјете вртићу одржан је састанак у Општини Даниловград. На састанку је било ријечи о изградњи мањих стамбених објеката за смјештај дјеце са сметњама у развоју у општини Даниловград.
Министар Нумановић је рекао да свака општина треба да мисли на ову дјецу која си дио нашег друштва и којима смо дужни да обезбједимо одговарајући стандард и услове живота. У овим стамбеним објектима ће се налазити дјеца из општине Даниловград и њима ће на овај начин бити олакшана социјализација, нарочито јер ће им у њима бити пружена стручна и свака друга помоћ. Овакав вид сарадње са локалном самоуправом у Даниловграду ће представљати модел и за друге општине да иницирају овакве пројекте- закључио је Нумановић.

Општина Даниловград је предложила локацију за изградњу ових стамбених објеката, али ће се у наредном периоду издефинисати сви остали услови.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?